Їдло або ЇDLO — український продуктовий бренд туристичного харчування, заснований у 2016 році, який вперше в Україні почав виготовляти сушені (сублімовані) страви швидкого приготування. З 2020 року компанія постачає їжу на українську науково-дослідну антарктичну станцію Академік Вернадський. Асортимент бренду нараховує понад 40 видів продукції.

Бренд ЇDLO — заснований 2016 року Михайлом Темпером та Сергієм Андрєєвим з фокусом на виготовлення сублімованого збалансованого харчування для мандрівників під час походів. Згодом до команди засновників приєднався Іван Кисилиця.

Компанія першою в Україні розпочала фасувати сушені або сублімовані страви в пакети типу дой-пак, завдяки чому можна запарювати та вживати страву прямо з пакету без використання додаткового посуду.

Такий різновид їжі швидкого приготування на світовому ринку з'явився у другій половині ХХ століття. Зокрема, у 50-х роках сублімовану їжу почали продавати в США, у 80-90-х роках з'явилися вже і європейські виробники.

В Україні компанія Їдло стала першим виробником туристичної сублімованої їжі. Початкові інвестиції становили 250 тис. грн. Поступово, з мірою росту бізнесу, власники удосконалювали виробництво шляхом використання сучаснішої техніки. Система харчування ЇDLO містить сніданки, обіди, вечері, снеки, напої, енергетичні батончики тощо, які повністю закривають потребу харчування на природі, в дорозі або під  час подорожі.

ЇDLO є багаторічним партнером екстремальних гірських перегонів Gorgany Race.

Технології, які використовують при виробництві

Метод сублімування — це метод, під час якого речовина переходить з твердого стану в газоподібний, оминаючи стадію рідини. Таким чином, для того, щоб сублімувати свіжу або приготовлену їжу миттєво заморожують її і поміщають у вакуумну камеру. Згодом, видаляють до 98 % рідини з продукту шляхом випаровування льоду та поміщають їжу в спеціальну багатошарову упаковку. Після відкриття упаковки такий продукт додається окроп, відновлюючий свій смак, аромат і структуру.