Вітамін D3
В наявності (55)
Артикул: 14411
650 грн./шт
В наявності (52)
Артикул: 18058
399 грн./шт
В наявності (8)
Артикул: 12102
200 грн./шт
В наявності (22)
Артикул: 14798
350 грн./шт
В наявності (2)
Артикул: 12764
196 грн. /шт
230 грн.
Економія
34 грн.
В наявності (4)
Артикул: 13833
180 грн./шт
В наявності (14)
Артикул: 16547
450 грн./шт
В наявності (3)
Артикул: 18986
740 грн./шт
В наявності (14)
Артикул: 14975
230 грн./шт
В наявності (12)
Артикул: 19175
250 грн./шт
В наявності (6)
Артикул: 14106
280 грн./шт
В наявності (2)
Артикул: 16647
260 грн./шт
В наявності (32)
Артикул: 936
150 грн./шт
Численні дослідження встановили, що рівень вмісту вітаміну D в крові від 50 до 80 нг / мл пов'язаний зі зменшенням смертності та зниженням ризику системних захворювань. На жаль, як показує практика, рідко у кого можна зустріти такий рівень без застосування добавок вітаміну D.
Також підтверджується роль вітаміну D в зниженні розвитку вірусних захворювань та інфекцій дихальних шляхів. Це особливо актуально в наш непростий час. Основний висновок дослідження - вітамін D є адаптивним імуномодулятором. Докази, що підтверджують роль вітаміну D в зниженні ризику небезпечних вірусних захворювань, включають в себе те, що спалахи відбуваються найчастіше взимку, коли концентрація 25-гідроксивітаміна D є найнижчою. Було встановлено, що дефіцит вітаміну D сприяє розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому.
Сонце та їжа — два вітаміни D
Вітамін D, який називають кальциферолом, належить до групи жиророзчинних вітамінів та існує у двох формах — D3 (холекальциферолу ) та D2 (ергокальциферолу), які в організмі виконують однакову роботу, але різними шляхами потрапляють до нього.
D3 (сонячний) утворюється у шкірі при потраплянні на неї сонячного проміння.
D2 (харчовий) міститься в дуже обмежених продуктах харчування, таких як печінка тріски та морська риба; і в невеликій кількості — в яєчному жовтку та вершковому маслі.
Обидві форми вітамінів є вкрай важливими. Вітамін D потрапляє у кров, а звідти переноситься в печінку, нирки та кишківник, де він всмоктується і використовується для потреб організму.
Вітамін D, який називають кальциферолом, належить до групи жиророзчинних вітамінів та існує у двох формах — D3 (холекальциферолу ) та D2 (ергокальциферолу), які в організмі виконують однакову роботу, але різними шляхами потрапляють до нього.
D3 (сонячний) утворюється у шкірі при потраплянні на неї сонячного проміння.
D2 (харчовий) міститься в дуже обмежених продуктах харчування, таких як печінка тріски та морська риба; і в невеликій кількості — в яєчному жовтку та вершковому маслі.
Обидві форми вітамінів є вкрай важливими. Вітамін D потрапляє у кров, а звідти переноситься в печінку, нирки та кишківник, де він всмоктується і використовується для потреб організму.
Додатковий прийом вітаміну D необхідний практично кожній людині, але особливо — тим, хто багато знаходиться у приміщенні або проживає у місцевості, де півроку триває холодна пора року і обмежений доступ до перебування на сонці, або користується сонцезахисним кремом.